Vendia venelaudassa on yhdistetty perinteisen laudan ja venevanerin hyvät ominaisuudet; korkealaatuisen oksattoman laudan kaunis ulkonäkö sekä venevanerin hyvä taivutettavuus, halkeilemattomuus säänkestävyys ja pitkäikäisyys. Vendia venelauta on valmistettu kokonaan leikatuista viiluista ja sen pintaviilut ovat aina oksattomia.

Puut

1.  Raaka-aine

Puun hyvä perimä, oikea maaperä, puhdas ilma ja vesi, hidas kasvu.
Vendian raaka-aine valitaan huolella, jokainen runko erikseen jo metsästä. Metsäekosysteemistä ja metsän uusiutumisesta huolehditaan ja jokaisen kaadetun puun sijaan istutetaan vähintään kaksi uutta tainta.

Puunkorjuu

2.  Puunkorjuu

Huolellinen puunkorjuu ja tukkien valinta. Puun korjuuvaiheessa valituista tyvitukeista kokenut veneenrakentaja seuloo jatkokäyttöön ja viilutukseen vain sopivimmat. Viilut tehdään leikkaamalla, näin lopputulos ei erotu massiivilaudasta. Puun sisäinen rakenne säilyy ehjänä. Höylätyn viilun sään- ja kosteudenkestävyys on parempi kuin sorvatulla viilulla.

Meere

3.  Valmistus

Viilut luokitellaan ja vain parhaat kelpuutetaan pintaviiluiksi. Ammattitaitoiset veneenveistäjät valmistavat venelaudan käyttötarkoituksen ja asiakkaan tilauksen mukaan. Nykyaikainen tuotantolinja, ammattitaitoinen henkilöstö ja halu tehdä paras tuote.

Boat

4.  VENDIA

Venemestarimme testaavat uudet tuotteet ja niiden käytettävyyden omalla koeveerstaallamme.