Suomeksi In english Auf Deutsch En français

Information om v�rt f�retag

VENDIA WOODS är ett finskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför VENDIA-produkter. Vi erbjuder våra kunder de allra bästa produkterna för träbåtstillverkning. På våren 2014 marknadsintroducerades vår första produkt, VENDIA båtplank.  De kommande produkterna som vi lanserade var köl, kölplanka, böjd ram, reling och även VENDIA Pro för båtbyggarproffs.

VENDIA båtplankens utveckling startades under våren 2013. Som utgångspunkt var att producera en produkt som kombinerar plankans och plywood materialernas goda egenskaper. Efter många prov och tester beslöts det att tillverka VENDIA båtplanken av knivskuret faner. Den första båten som producerades av VENDIA båtplanken tillverkades i Ingmans Hantverksskola, Toivala.Sedan dess har professionella båtbyggare och entusiaster uppskattat användbarheten och det vackra utseende hos VENDIA båtplank, och många båtar gjorda med VENDIA kan redan påträffas på olika vatten.

Företagets historia dateras tillbaka mer än tre decennier. Vi började bearbeta björk och specialfuru redan 1982. Sedan 1991 är vi specialiserade på behandling av kvistfri, grov björkved. Knivskuren björkfaner tillverkade vi under åren 2008-2012. Björkproduktionen fortsatte fram till slutet på 2013. Idag är vi inriktade på att utveckla vår produktfamilj VENDIA. 

VENDIA WOODS

[email protected]
+358 400 216 109

Teollisuustie 1
36760 Luopioinen
Finland